Tokina 16-50/2.8

Caracteristica principală a zoom-urilor moderne Tokina este calitatea excepţională a construcţiei, de la design-ul inspirat până la alegerea materialelor şi precizia asamblării.

Zoom-ul 16-50/2.8 nu face excepţie, prezentând caracteristici profesionale de design şi construcţie. Aspectul exterior aminteşte de zoom-urile Tokina 12-24/4 şi 11-16/2.8, foarte apreciate de fotografii amatori şi profesionişti.

Cu toate că este destul de voluminos, alegerea inspirată a materialelor duce la o greutate medie pentru acest gen de obiective. Filetul de filtre este 77mm, comun cu al acestor obiective, este similar cu al altor zoom-uri profesionale, facilitând utilizarea unui singur set de filtre.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Calitatea optică este foarte bună, prezentând totuşi urmele de aberaţie cromatică caracteristice zoom-urilor Tokina la setările wide, dar acestea sunt în general automat corijate la DSLR-urile moderne direct în aparat.

Elementul frontal beneficiază de noua acoperire WR care facilitează curăţarea fără a lăsa urme a petelor de apă şi a amprentelor.

Trecerea între focalizarea automată şi cea manuală se face prin glisarea inelului de punere la punct, caracteristic zoom-urilor Tokina, o manevră foarte facilă în timpul utilizării.

Varianta Nikon nu dispune de motor de focalizare în obiectiv, deci nu poate focaliza automat pe anumite aparate.

Tokina 16-50/2.8 este o alegere excelentă pentru cei care fotografiază in condiţii grele, dar nu au bugetul pentru zoom-urile profesionale ”originale”.

Obiectivul Tokina 16-50/2.8 poate fi văzut la www.F64.ro

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 16-50mm
LUMINOZITATE: 2.8
MONTURA: Canon, Nikon
CONSTRUCŢIE: 15 elemente / 12 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 0.3m
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.2x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele
FILET FILTRE: 77mm
DIMENSIUNI: 84×97.4 mm
GREUTATE: 610g
ACCESORII: capace, parasolar BH-777
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

Leave a Reply