Tokina 100 mm f/2.8 AT-X PRO D

Disponibil în monturile Canon şi Nikon, compatibil cu aparatele full frame, inclusiv cu cele pe film, oferă o calitate excelentă a construcţiei, caracteristică tuturor obiectivelor Tokina, la un preţ foarte interesant.

Raportul maxim de reproducere este 1:1, la o distanţă de lucru de 11,5cm, la care poate fi folosit şi fără parasolar datorită lentilei frontale retrase cu 3cm în interiorul obiectivului. Parasolarul dedicat are 5cm lungime, dar permite totuşi ajustarea unui filtru de polarizare fără a fi necesară demontarea.

Calitatea optică este foarte bună, în special la diafragmele uzuale în macrofotografie unde se compară favorabil cu obiectivele macro “originale”, mult mai scumpe, dar la diafragmele deschise apar urme de aberaţie cromatică în zonele de contrast maxim.

Focalizarea este rapidă pentru un obiectiv macro, dar un pic zgomotoasă, iar limitatorul de cursă îl face foarte folosibil ca teleobiectiv de utilizare generală. Focalizat la distanţe normale este foarte compact, dar lungimea creşte cu aproape 50% la scara 1:1. Diafragma cu 9 lamele oferă un aspect plăcut zonelor neclare.

Focalizarea manuală este mecanică şi se cuplează prin glisarea inelului de punere la punct, extrem de comodă în utilizare, iar cursa este suficient de lungă pentru a oferi precizia necesară.

Datorită calităţilor optice şi constructive la un preţ atractiv, este recomandat posesorilor de DSLR-uri de format redus sau full frame, atât pentru macro, cât şi ca teleobiectiv scurt sau pentru portrete.

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 100mm
DIAFRAGME: max. 2,8 / min. 32
MONTURA: Canon, Nikon
CONSTRUCŢIE: 9 elemente / 8 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 30cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 1:1
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele
FILET FILTRE: 55mm
DIMENSIUNI: 73 x 95,1mm
GREUTATE: 490g
ACCESORII INCLUSE: capace, parasolar

Related Posts:

Leave a Reply