Tamron SP AF60mm f/2.0 Di II LD 1:1 Macro

În premieră pentru obiectivele macro dedicate DSLR-urilor de format redus, Tamron oferă un obiectiv cu focalizare internă, raport de reproducere de 1:1 şi luminozitatea 2.0, în monturile Canon, Nikon, Sony.

Cu o distanţă focală echivalentă cu 90mm şi luminozitatea 2.0, acesta pare în primul rând un obiectiv pentru portrete şi utilizare în lumină existentă, fiind echivalentul pentru formatul redus al cunoscutelor 85/1.8 pentru aparatele full frame.

Ca noutate pentru obiectivele Tamron, dispune de posibilitatea de intervenţie manuală fără a decupla sistemul AF, iar focalizarea complet internă face ca dimensiunile sale să rămână constante. Datorită focalizării suficient de rapide, absenţa limitatorului de focus poate fi trecută cu vederea.

Calitatea imaginii este foarte bună de la diafragma 2.0, şi se îmbunătăţeşte la diafragmele mai închise, cu o redare foarte plăcută a zonelor neclare datorită celor 7 lamele rotunjite.

Distanţa de lucru la scara 1:1 este de 100mm, surprinzător de mare pentru focala obiectivului şi foarte comodă pentru fotografierea insectelor sau a subiectelor mai dificil de iluminat.

Caracteristic tuturor obiectivelor macro, luminozitatea scade cu punerea la punct, dar rămâne în jur de 2.2 la distanţele obişnuite pentru portrete.

Un adevărat obiectiv polivalent, cu aplicabilitate de la portrete în lumină existentă la macrofotografie, foarte interesant pentru toţi posesorii de DSLR-uri de format redus, mai ales datorită raportului preţ/caracteristici.

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 60mm, echivalent 90mm
DIAFRAGME: max. 2,0 / min. 22
MONTURA: Canon, Nikon, Sony
CONSTRUCŢIE: 14elemente / 10grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 23cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 1:1
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 7 lamele
FILET FILTRE: 55mm
DIMENSIUNI: 73 x 80mm
GREUTATE: 400g
ACCESORII INCLUSE: capace, parasolar dedicat

Related Posts:

Leave a Reply