Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro

Cel mai cunoscut dintre obiectivele macro oferite de fabricanţii independenţi este acum optimizat pentru aparatele digitale, atât full frame cât şi de format redus.

Disponibil în monturile Canon, Nikon, Pentax, Sony, oferă un raport maxim de reproducere de 1:1 la o distanţă de lucru de aproape 10cm. Calitatea optică este excelentă în zona macro, dar acest obiectiv este mai cu seamă apreciat pentru posibilităţile pe care le oferă în fotografia de portret, printr-o redare foarte plăcută a zonelor neclare şi o foarte bună separare a subiectului de fundal.

Obiectivul se extinde cu aproape 50% în timpul focalizării iar debranşarea sistemului AF se face prin glisarea inelului de punere la punct. Limitatorul de cursă face ca focalizarea la distanţe obişnuite să fie suficient de rapidă pentru utilizare generală ca teleobiectiv.

Spre deosebire de obiectivele cu focalizare complet internă, lentila frontală este retrasă în interior deci poate fi folosit şi fără parasolarul dedicat atunci când acesta tinde să blocheze iluminarea subiectului.

Pe DSLR-urile format redus distanţa focală echivalentă devine 135mm, deci teleobiectivul clasic, foarte potrivit pentru completarea unui zoom de kit sau chiar a unui zoom standard mai pretenţios.

Datorită calităţilor sale cât şi faptului că este cel mai abordabil obiectiv macro în această plajă de focale este recomandat ca o alternativă excelentă pentru toţi posesorii de DSLR-uri care doresc atât un obiectiv macro cât şi unul pentru portrete.

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 90mm
DIAFRAGME: max. 2,8 / min. 32
MONTURA: Canon, Nikon, Pentax, Sony
CONSTRUCŢIE: 10 elemente / 9 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 29cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 1:1
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele
FILET FILTRE: 55mm
DIMENSIUNI: 71,5 x 97mm
GREUTATE: 405g
ACCESORII INCLUSE: capace, parasolar şi husă

Related Posts:

Leave a Reply