Tamron 28-75/2.8

Compatibil cu aparatele Full frame, este cel mai mic şi mai uşor zoom standard cu luminozitatea 2.8 pe toată plaja de focale, datorită utilizării tehnologiei Tamron XR.

Folosit pe DSLR-uri de format redus oferă o plajă de focale echivalentă cu 42-112, mai potrivită portretelor decât fotografiei generale, iar pentru fotografia de eveniment va trebui completat cu un obiectiv wide.

Construcţia este foarte îngrijită şi suficient de solidă pentru utilizările curente ale unui zoom standard, dar nu se poate compara cu variantele cu exterior metalic oferite de alţi fabricanţi.

Avantajul principal al design-ului este comoditatea în utilizare şi transport, fiind aproape de 2 ori mai uşor decât obiectivele profesionale cu caracteristici optice similare.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Obiectivul îşi modifică lungimea cu aproape 5cm la focala de 75mm, focalizarea este internă, deci se pot folosi comod filtrele de polarizare şi parasolarul dedicat.

La varianta Nikon focalizarea se face cu motorul din aparat şi e mai puţin silenţioasă decât în cadul motoarelor interne ultrasonice, dar datorită cursei mici este foarte rapidă.

Calitatea optică este remarcabilă, putând fi folosit de la deschideri relativ mari ale diafragmei, iar distanţa minimă de punere la punct îl face interesant şi la fotografia de aproape.

Zoom-ul 28-75/2.8 este extrem de atractiv pentru posesorii de aparate Full frame care dispun de un buget mai redus în urma achiziţiei aparatului, având un raport calitate/ preţ extrem de favorabil.

Obiectivul Tamron 28-75/2.8 poate fi văzut la www.F64.ro.

 

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 28-75 mm
LUMINOZITATE: 2.8
MONTURA: Canon, Nikon, Pentax, Sony
CONSTRUCŢIE: 16 elemente / 14 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 0.33m
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.26x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 7 lamele
FILET FILTRE: 67mm
DIMENSIUNI: 73×92 mm
GREUTATE: 510g
ACCESORII: capace, parasolar dedicat
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

Leave a Reply