Tamron 17-50/2.8

Construit conform filozofiei Tamron de reducere maximă a dimensiunilor şi greutăţii obiectivelor, este unul dintre cele mai portabile zoom-uri standard luminoase, fiind extrem de comod atât în ultilizare cât şi la transport.

Calitatea construcţiei este remarcabilă, mai ales având în vedere greutatea redusă, folosind în exterior materiale sintetice de bună calitate, baioneta fiind în continuare metalică.

Astfel, se sacrifică o parte din rezistenţa la şocuri, fiind necesară o utilizare mai atentă a acestui gen de obiective, dar performanţele optice nu sunt compromise în nici un fel.

Calitatea imaginilor este foarte bună, iar datorită plajei focale şi luminozităţii este un obiectiv excelent atât pentru fotografia de eveniment cât şi pentru cea de călătorie, având avantajul unui volum redus, care nu atrage în nici un fel atenţia, similar cu al zoom-urilor cu luminozitate variabilă.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Recent, Tamron a introdus şi o variantă cu stabilizare optică, care beneficiază de o schemă optică mai complexă, cu 19 elemente în 14 grupe, filet de filtre de 72mm, o construcţie vizibil mai solidă, reflectată într-un volum, greutate şi preţ mai mare.

Acesta are avantajul sistemului Tamron de stabilizare pe 3 axe care oferă performanţe excelente şi este disponibil în monturile Canon şi Nikon.

Alegerea între aceste două zoom-uri se face în funcţie de importanţa acordată stabilizării, în detrimentul preţului şi greutăţii semnificativ mai mari, varianta fără stabilizare fiind în continuare o alternativă viabilă.

Obiectivul Tamron 17-50/2.8 poate fi văzut la www.F64.ro

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 17-50 mm
LUMINOZITATE: 2.8
MONTURA: Canon, Nikon, Pentax, Sony
CONSTRUCŢIE: 16 elemente / 13 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 27cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.22x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 7 lamele rotunjite
FILET FILTRE: 67mm
DIMENSIUNI: 74 x 82 mm
GREUTATE: 430g
ACCESORII: capace, parasolar dedicat, husă
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

One Response to “Tamron 17-50/2.8”

  1. Detin varianta cu stabilizare a acestui obiectiv si pot spune ca isi merita banii. Poate fi folosit in aproape orice situatie, de la evenimente la peisaje si chiar portret. Greutatea mai mare este o problema dupa un timp mai indelungat de folosire, dar compenseaza prin calitate si prin stabilizarea optica. Recomand.

Leave a Reply