Sony Zeiss 24-70/2.8

Semnat de Carl Zeiss, Vario-Sonnar T* 24-70/2.8 este zoom-ul profesional pentru aparatele Sony Full frame, destinat să concureze cu modelele similare de la Canon şi Nikon pentru a impune definitiv pe piaţă DSLR-urile Sony ca alternativă viabilă pentru utilizarea profesională.

Construcţia este excelentă, cu o utilizare extinsă a metalului, ceea ce se reflectă în volumul şi greutatea obiectivului. Design-ul este extrem de sobru,

cu o formă aproape cilindrică, întreruptă doar de selectorul AF/MF care înconjoară butonul de blocare a focalizării.

Parasolarul dedicat este metalic, căptuşit cu material absorbant, dar în mod surprinzător se fixează de partea extensibilă a zoom-ului, nu de exterior ca la obiectivele profesionale similare, având astfel o eficienţă mai scăzută atât optic cât şi în protecţia mecanică.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Focalizarea este asigurata de un motor SSM, de tip ultrasonic, foarte rapid şi silenţios, care oferă o punere la punct foarte precisă, dar cu un consum de energie superior motorului clasic de focalizare din aparat.

Calitatea imaginii este superbă, exact cum ne putem aştepta de la un obiectiv Zeiss fabricat în Japonia, iar obiectivul dispune de tratamentul Zeiss T* pentru asigurarea unui contrast optim al imaginilor.

Rezoluţia este excelentă, aberaţiile foarte bine controlate, singurul punct discutabil fiind aspectul zonelor neclare la 70mm F/2.8.

Este într-adevăr zoom-ul care poate pune în valoare rezoluţia captoarelor Full rame de 24MP de pe aparatele Sony A850 si A900.

Obiectivul Sony 24-70/2.8 poate fi văzut la www.F64.ro

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 24-70 mm
LUMINOZITATE: 2.8
MONTURA: Sony Alpha
CONSTRUCŢIE: 17 elemente / 13 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 0.34m
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.25x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele rotunjite
FILET FILTRE: 77mm
DIMENSIUNI: 83×111 mm
GREUTATE: 955g
ACCESORII: capace, parasolar dedicat
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

Leave a Reply