Sigma APO MACRO 150mm f/2.8 EX DG HSM

Lungimea focală îl face favoritul pasionaţilor de macrofotografie care doresc o distanţă de lucru semnificativ mai mare, dar îl face foarte interesant şi ca teleobiectiv luminos de utilizare generală, dar puţin cam lung pentru portrete.

Construcţia obiectivului este excelentă iar motorul HSM asigură o focalizare rapidă, silenţioasă şi precisă, dispunând şi de un limitator de cursă.

Focalizarea este complet internă, cu două grupuri de lentile flotante, deci nu îşi modifică lungimea în timpul punerii la punct.

Distanţa de lucru la scara 1:1 este de aproape 20cm, ceea ce asigură posibilitatea de fotografiere de la o distanţă discretă a insectelor sperioase şi a altor vietăţi.

Datorită greutăţii şi lungimii mai mari decât a obiectivelor macro obişnuite şi focalei mai mari, este mult mai dificil de utilizat din mână la macrofotografie şi este prevăzut cu un colier de fixare pe trepied.

Calitatea optică este excelentă, iar cele două lentile SLD reuşesc o corecţie atât de bună a aberaţiei cromatice încât poarta sigla APO. Este compatibil cu teleconverterele Sigma 1.4x EX şi 2x EX APO devenind un 210/4 sau 300/5.6 macro.

Utilizat pe DSLR-uri de format redus are o focală echivalentă cu 225mm care îl face foarte potrivit ca
teleobiectiv, mai ales că luminozitatea sa este net superioară zoom-urilor gen 70-300.

Este un teleobiectiv macro excelent, cu câteva caracteristici unice, dar datorită dimensiunilor şi preţului este un obiectiv mult mai specializat decât un macro de 100mm.

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 150mm
DIAFRAGME: max. 2,8 / min. 22
MONTURA: Canon, Nikon, Sigma, Four Thirds
CONSTRUCŢIE: 16 elemente/12 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 38cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 1:1
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele
FILET FILTRE: 72mm
DIMENSIUNI: 79,6 x 137mm
GREUTATE: 895g
ACCESORII INCLUSE: capace, husă, parasolar

Related Posts:

Leave a Reply