Sigma 70mm f/2.8 EX DG

Compatibil cu aparatele full frame şi optimizat pentru captura digitală, oferă pe aparatele de format redus o distanţă focală echivalentă cu 105mm, clasică atât pentru macrofotografie cât mai ales pentru portretistică.

Obiectivul se extinde în timpul focalizării iar datorită distanţei focale reduse distanţa de lucru este de doar 6,5cm la scara de 1:1. Distanţa focală mai mică îl face mai puţin potrivit ca teleobiectiv însă pe aparatele full frame poate fi folosit cu succes la reproduceri, nefiind necesară îndepărtarea prea mare de subiect.

Construcţia este excelentă, caracteristică seriei EX, dar motorul de focalizare nu este performantul HSM de pe obiectivele pretenţioase Sigma, având totuşi un limitator de cursă pentru îmbunătăţirea vitezei AF la distanţele normale.

Parasolarul dedicat este cilindric şi se fixează prin înfiletare, facând foarte comodă folosirea filtrelor de polarizare, iar în partea anterioară prezintă un filet de 77mm pe care se poate ataşa un capac de obiectiv.

Calitatea optică este de top, în formula optică fiind două lentile SLD pentru minimizarea aberaţiilor iar tratamentul multistrat este de ultima generaţie. Sistemul de lentile flotante asigură menţinerea calităţii imaginii pe toată plaja de focalizare.

Acest obiectiv se adresează în special utilizatorilor de aparate de format redus care preferă o focală echivalentă de 105mm, în special pentru portrete, şi nu sunt deranjaţi de distanţa de lucru semnificativ mai mică la scara de reproducere de 1:1.

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 70mm
DIAFRAGME: max. 2,8 / min. 22
MONTURA: Canon, Nikon, Pentax, Sigma, Sony
CONSTRUCŢIE: 10 elemente / 9 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 25,7cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 1:1
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele
FILET FILTRE: 62mm
DIMENSIUNI: 76 x 95mm
GREUTATE: 525g
ACCESORII INCLUSE: capace, parasolar, husă

Related Posts:

Leave a Reply