Sigma – 5 noi obiective

Sigma, fabricantul independent cu portofoliul cel mai mare de obiective destinate DSLR-urilor, se distinge printr-o serie de obiective unice, care nu se regăsesc în oferta altor fabricanţi.

Astfel, zoom-ul 8-16/4.5-5.6 destinat aparatelor de format redus oferă cea mai mare acoperire de pe piaţă, fiind echivalentul zoom-ului Sigma 12-24/4.5-5.6 compatibil cu aparatele full-frame, şi el cel mai larg din această categorie. Noul zoom oferă un unghi orizontal de 114º, cu o calitate optică sprijinită de cele patru lentile din noua sticlă FLD cu caracteristici de dispersie similare fluoritei, şi trei asferice.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Sigma 85/1.4 oferă pasionaţilor de obiective luminoase un excelent obiectiv de portret, compatibil cu DSLR-urile full-frame, pilotat de un motor de focalizare HSM. Diafragma din 9 lamele ajută la crearea unui bokeh plăcut, foarte apreciat în fotografia de portret. O premieră Sigma este adaptorul pentru parasolar, care îi măreşte lungimea pentru o mai mare eficacitate atunci când obiectivul este folosit pe aparatele de format redus.

Sigma 17-50/2.8 OS este o rafinare a zoom-ului standard 18-50/2.8, cu un unghi uşor mai mare în zona de wide şi cu sistemul de stabilizare Sigma OS. Zoom-ul încorporează lentile din noua sticla Sigma FLD, elemente asferice, are un filet de filtre de 77mm şi o distanţă minimă de focalizare de 28cm.

Sigma 50-500/4-6.3, binecunoscut şi apreciat de fotografi, alintat cu numele de ”Bigma”, este la rândul său modernizat prin adăugarea stabilizării, dispunând de o schemă optică nouă, este compatibil cu teleconverterele 1.4x şi 2x iar filetul de filtre este de 95mm. Ca şi la 70-200/2.8 OS, sistemul de stabilizare este activ inclusiv în monturile Pentax şi Sony, putând fi utilizat şi cu aparatele care beneficiază de stabilizare internă.

Sigma 70-200/2.8 este unul dintre cele mai apreciate teleobiective datorită versatilităţii şi luminozităţii, iar acum dispune şi de stabilizare care promite un avantaj de până la patru trepte de expunere. Construcţia sa include lentile din sticlă FLD şi SLD, diafragma din 9 lamele, filet de filtre de 77mm, focalizare ultrasonică HSM şi este livrat cu un adaptor de extindere a parasolarului pentru utilizare pe aparatele de format redus.

Related Posts:

Leave a Reply