Sigma 24-70/2.8 HSM

Un reuşit exponent al gamei Sigma EX, 24-70/2.8 este un zoom standard luminos, dedicat aparatelor Full frame.

Folosit pe aparate de format redus echivalează un 35-105mm, foarte potrivit pentru utilizare generală şi portrete, cu toate că se sacrifică zona de wide ceea ce îl face mai puţin atractiv pentru fotografia de eveniment.

Fiind un zoom cu pretenţii profesionale, calitatea construcţiei şi a asamblării este la cele mai înalte standarde Sigma, pentru a rezista în condiţii dure de exploatare. Acestea se reflectă în dimensiunile şi greutatea sa, semnificativ mai mari decât ale zoom-urilor cu luminozitate variabilă.

Focalizarea este internă, asigurată de un motor HSM rapid şi silenţios care permite intervenţia manuală fără decuplarea sistemului AF.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Calitatea imaginii este asigurată de o schemă optică elaborată care cuprinde lentile SLD şi ELD şi nu mai puţin de trei lentile asferice, integral din sticlă.

Diafragma este compusă din 9 lamele, cu efecte benefice asupra aspectului imaginii în zonele neclare.
Filetul de filtre de 82mm este mai mare decât cel de 77mm prezent pe majoritatea obiectivelor de acest tip, probabil pentru a evita vignetarea la folosirea filtrelor, în special la capătul wide la diafragme deschise.

Prin caracteristicile sale, acesta poate reprezenta o soluţie semnificativ mai abordabilă decât zoom-urile “originale” profesionale, oferind luminozitatea constantă 2.8 pe plaja de focale caracteristică unui zoom standard pentru aparatele Full frame.

Obiectivul Sigma 24-70/2.8 poate fi văzut la www.F64.ro

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 24-70 mm
LUMINOZITATE: 2.8
MONTURA: Canon, Nikon, Pentax, Sigma, Sony
CONSTRUCŢIE: 14 elemente / 12 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 0.38m
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.19x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele
FILET FILTRE: 82mm
DIMENSIUNI: 82.6×94.7 mm
GREUTATE: 790g
ACCESORII: capace, parasolar dedicat, husă
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

Leave a Reply