Sigma 17-70/2.8-4.5 Macro

Destinat exclusiv aparatelor de format redus, zoom-ul Sigma oferă o luminozitate bună la capătul wide, care poate deveni interesantă pentru realizarea imaginilor în lumină existentă.

Cu o plajă focală puţin peste 4x, oferă flexibilitatea dorită pentru majoritatea subiectelor, echivalând 26-105mm pe Full frame, la o luminozitate cu 1/2 de treaptă mai bună decât a zoom-urilor de kit, sau a altor zoom-uri cu luminozitate variabilă, şi cu o calitate optică foarte bună.

O altă caracteristică interesantă este raportul maxim de reproducere care la 70mm atinge aproape 1/2, permiţând încadrarea unui câmp de aproximativ 60mm, de unde şi specificaţia macro.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Schema optică include o lentilă SLD şi două lentile asferice care asigură o claritate sporită şi corecţii optime pentru aberaţiile cromatice şi distorsiune. Tratamentul Super Multi-Coating asigură un contrast optim pe toată suprafaţa cadrului la toate focalele.

Cu toate ca nu face parte din gama Sigma EX, construcţia este îngrijită şi toleranţele de montaj sunt suficient de mici pentru a limita jocurile mecanice, chiar la focala maximă când lungimea totală creşte cu aproape 44mm.

Focalizarea este asigurată de un motor standard, nu de unul din performantele motoare Sigma HSM dar datorită unei curse foarte scurte viteza este suficientă pentru majoritatea aplicaţiilor dar mai puţin silenţioasă.

Astfel, Sigma 17-70 reprezintă o alternativă flexibilă, cu câteva caracteristici interesante, la un preţ relativ abordabil.

Obiectivul Sigma 17-70 poate fi văzut la www.F64.ro

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 17-70mm
LUMINOZITATE: 2.8-4.5
MONTURA: Canon, Nikon, Pentax, Sigma, Sony
CONSTRUCŢIE: 15 elemente / 12 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 0.2m
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.43x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 7 lamele
FILET FILTRE: 72mm
DIMENSIUNI: 79×82.5 mm
GREUTATE: 455g
ACCESORII: capace, parasolar dedicat, husă
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

Leave a Reply