Primul obiectiv Tamron cu motor ultrasonic – 70-300/4-5.6 VC USD

Este primul obiectiv Tamron care dispune de un motor de focalizare Ultrasonic Silent Drive, similar cu al sistemelor Canon USM, Nikon SWM şi Sigma HSM. Acesta permite o focalizare rapidă şi silenţioasă peste care se poate interveni oricând cu corecţii manuale, fără a se decupla mecanismul AF.

Astfel, obiectivul devine foarte potrivit pentru fotografierea subiectelor în mişcare rapidă, putând face faţă fotografiei sportive sau wildlife.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Tamron 70-300 VC poate fi văzut la www.F64.ro

Zoom-ul utilizează sistemul de stabilizare pe trei axe Tamron VC, deja introdus în obiectivele 18-270/3.5-6.3 VC şi 17-50/2.8 VC, care promite posibilitatea de a fotografia cu timpi de expunere cu până la patru trepte mai lungi decât în cazul unui obiectiv fără stabilizare.

Compatibil cu aparatele full-frame, zoom-ul include o lentilă din sticlă XLD, cu o dispersie joasă similară fluoritei, care, împreună cu alte lentile LD, permite corectarea aberaţiilor cromatice la un nivel excepţional asigurând o claritate sporită pe toată suprafaţa cadrului.

Focalizarea este internă, facilitând utilizarea filtrelor de polarizare şi a parasolarului dedicat în formă de petale.

Diafragma este din 9 lamele pentru o redare cât mai plăcută a zonelor neclare. Raportul maxim de reproducere este 1:4 la focala de 300mm, la o distanţă de focalizare de 1.5m, astfel că pe un aparat de format redus încadrează un câmp de 64x96mm, excelent pentru fotografierea de la o distanţă rezonabilă a vietăţilor sperioase.

Din îmbinarea motorului ultrasonic cu stabilizarea optică şi utilizarea sticlelor speciale a rezultat un obiectiv de categorie premium care completează foarte bine zoom-ul standard 17-50/2.8 VC, şi ne dă speranţe pentru introducerea acestor sisteme şi în apreciatele zoom-uri 28-75/2.8 şi 70-200/2.8, eventual şi în reapariţia lui 17-35/2.8-4.

Related Posts:

Leave a Reply