Olympus Zuiko Digital ED 50mm 1:2.0 Macro

Foarte luminos pentru un obiectiv macro, este dedicat aparatelor format 4/3 cu factor de crop de 2x, deci focala echivalentă este 100mm.

Scara maximă de reproducere de 1:2 poate părea modestă, dar însemnă încadrarea unui câmp de 33,3 x 25mm, similar cu un obiectiv macro 1:1 pe un aparat full frame, la o distanţă de lucru de 10cm.

Obiectivul este foarte compact dar prin focalizarea la distanţa minimă lungimea sa creşte cu aproximativ 50%.

Motorul de focalizare este folosit şi la punerea la punct manuală, făcând necesară focalizarea pe infinit înainte de demontarea obiectivului. Focalizarea este relativ lentă pentru a asigura precizia necesară în macrofotografie iar scala de distanţe nu arată rapoartele de reproducere.

Absenţa limitatorului de cursă îl face mai dificil de utilizat pentru portrete, pentru care îl recomandă totuşi combinaţia între distanţă focală şi luminozitatea foarte bună care permite separarea de fundal.

Calitatea imaginilor este excelentă încă de la deschiderea maximă, devenind excepţională la diafragme medii. Parasolarul standard LH-55 este foarte util pentru protecţia împotriva efectelor surselor de lumină aflate în vecinătatea cadrului, la care obiectivul este cam sensibil.

Obiectivul este compatibil cu sistemele Olympus de flash-uri macro RF11şi TF22, cu converterul EC-14 şi tubul de extensie EX-25.

Un obiectiv macro compact şi performant, a cărui luminozitate îl recomandă din plin şi pentru portrete.

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 50mm, echiv. 100mm
DIAFRAGME: max. 2,0 / min. 22
MONTURA: Olympus ZD
CONSTRUCŢIE: 11elem./10grupe/ 1lentilă ED
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 24cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 1:2
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 7 lamele
FILET FILTRE: 52mm
DIMENSIUNI: 71 x 61.5mm
GREUTATE: 300g
ACCESORII INCLUSE: capace

Related Posts:

Leave a Reply