Olympus 12-60/2.8-4.0

Este un obiectiv de clasă profesională, care beneficiază de o construcţie excelentă, cu exterior metalic, cu protecţie la praf şi umezeală.

Dispune de cel mai performant motor de focalizare Olympus, care poate atinge performanţe uimitoare pe aparatele profesionale şi permite intervenţia manuală în modul de focalizare Single.

Datorită formatului 4/3, obiectivul beneficiază de o plajă de focale impresionantă, echivalentă cu 24-120mm, la diafragme superioare majorităţii zoom-urilor cu luminozitate variabilă, ceea ce prezintă un avantaj la fotografierea în lumină slabă.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Sistemul Olympus beneficiază de stabilizare în corpul aparatului la multe dintre modelele de DSLR-uri, ceea ce face ca practic toate obiectivele să fie stabilizate pe aceste aparate.

Dimensiunile captorului determină şi avantaje în domeniul fotografiei de aproape, putând încadra un câmp cu latura mare de 65mm, o performanţă foarte bună pentru un zoom standard, dedicat în mod normal fotografiei generale.

Calitatea optică este excelentă, sprijinită de 3 lentile asferice, una cu sticlă SED şi două ED. Similar cu majoritatea zoom-urilor performante, diafragma dispune de lamele rotunjite.

Pentru o versatilitate sporită este compatibil cu teleconverterul EC-14 şi cu inelul intermediar EX-25.

Obiectivul se lungeşte la trecerea la distanţe focale mai mari, dar partea anterioară nu se roteşte, ceea ce face posibilă utilizarea unui parasolar dedicat şi nu pune probleme la folosirea filtrelor de polarizare.

Obiectivul Olympus 12-60 poate fi văzut la www.F64.ro

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 12-60 mm
LUMINOZITATE: 2.8-4.0
MONTURA: 4/3
CONSTRUCŢIE: 14 elemente / 10 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 0.25m
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.28x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 7 lamele rotunjite
FILET FILTRE: 72mm
DIMENSIUNI: 80×99 mm
GREUTATE: 575g
ACCESORII: capace, parasolar LH-75B, husă
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

Leave a Reply