Ofensiva Mamiya/Phase One

Alianţa strategică dintre Phase One şi Mamiya începe să-şi arate rezultatele, în primul rând sub forma noului aparat 645DF, proiectat în comun şi distribuit sub ambele mărci.

Prin acest aparat, Phase One şi Mamiya îşi continuă intenţia de a consolida o platformă deschisă pentru formatul mediu digital, în cadrul căreia aparatele, obiectivele şi back-urile digitale să fie interschimbabile între fabricanţii care produc echipamente compatibile.

O dezvoltare optimizată intensiv pentru digital a modelului Mamiya AF 645AFD III, noul aparat propune o serie de îmbunătăţiri interesante atât faţă de modelele anterioare cât şi de alte aparate de format mediu.

Sistemul AF este mai rapid cu 30% iar cadenţa de fotografiere a fost îmbunătăţită pentru a satisface cerinţele fotografilor de modă care doresc să captureze un mare număr de cadre în cel mai scurt timp posibil.

Aparatul dispune de posibilitatea de personalizare prin funcţii Custom, iar acum se poate face apel şi la moduri Custom predefinite care permit trecerea rapidă între diferite scenarii fotografice.

Aparatul 645DF prezintă în exclusivitate posibilitatea de a selecta în mod direct obturatorul dorit, în cazul folosirii obiectivelor care dispun de un obturator central
încorporat.

Astfel, cu noile obiective disponibile se poate atinge viteza record de sincronizare de 1/1600s, imposibil de obţinut cu alte sisteme fără a apela la artificii tip sincronizare de mare viteză care micşorează semnificativ puterea efectivă utilizată a flash-ului, fără a mai pomeni că nu funcţionează decât cu flash-uri dedicate, de putere relativ mică, nu şi cu flash-uri de studio.

Viteza mare de sincronizare este esenţială când se lucrează în exterior şi se doreşte utilizarea de diafragme deschise în plină lumină solară dar şi folosirea simultană
de flash-uri pentru completarea luminii naturale. Astfel, în condiţii de lumină solară directă expunerea este în jur de 1/250s cu F:11, iar cu noile obiective se poate lucra la diafragma 4.5, mult mai favorabilă pentru obţinerea separării subiectului de fundal pe format mediu.

Obiectivele capabile de aceste viteze de sincronizare au fost dezvoltate în parteneriat de Phase One, Mamiya şi Schneider Kreuznach, primele lansate fiind 55mm, 80mm şi 110mm F/2.8, care sunt cele mai folosite focale pe captorii disponibili în back-urile compatibile de format mediu.

Mamiya a lansat seria DM de back-uri digitale, cu rezoluţiile 22, 28, 33 şi 56MP, cu dimensiunile captorului de 33x44mm (DM 28), 36x48mm (DM 22 şi DM 33) şi
36x56mm (DM 56). Gama de sensibilitate este 25-400 ISO la DM 22 şi 50-800 ISO la DM 28, DM 33 şi DM 56. Imaginile se pot salva pe carduri CF sau prin Firewire 800 când se fotografiază cu back-ul cuplat la computer în condiţii de studio.

Seria DM are un design inovator, bazat pe un ecran touchscreen de 6x7cm, realizează conversia analog – digital în 16bit şi oferă o gamă dinamică de 12 EV, valori semnificativ superioare DSLR-urilor actuale.

Fişierele sunt salvate în formatul Leaf Mosaic HDR-type, compatibil cu softurile Capture One, Leaf Capture, Adobe Lightroom şi Photoshop.

Ele pot fi montate pe o multitudine de aparate: Mamiya 645AFD, 645AFDII, 645AFDIII, şi 645DF, iar cu adaptoare opţionale pe Mamiya RZ67, Mamiya RB67 şi pe camere de format mare 4”x5”.

Related Posts:

  • No Related Posts

Leave a Reply