Nikon D3s în spațiu

NASA a achiziționat 11 aparate Nikon D3s și 7 obiective AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED care urmează a fi utilizate pentru documentare fotografică pe Stația Spațială Internațională.

Nici o modificare specială nu a fost adusă acestor produse, fiind aceleași cu cele disponibile utilizatorilor din lumea întreagă, certificând durabilitatea și fiabilitatea aparaturii profesionale Nikon în cele mai severe condiții de utilizare.

Noile echipamente vor fi utilizate alături de aparatele Nikon D2xs care sunt deja la bordul Stației Spațiale Internaționale, alături de 15 tipuri de obiective Nikkor (peste 35 de obiective în total) și flash-uri dedicate, care sunt utilizate pentru fotografii intravehiculare și extravehiculare, oferind suport pentru activitățile întreprinse de NASA.

Din 1971, când aparatul Nikon Photomic FTN, cu specificații speciale, a fost utilizat pe Apollo 15, NASA a realizat mai mult de 700.000 fotografii în spațiu utilizând echipament Nikon.

Achiziționarea atât de rapidă după lansarea modelului Nikon D3s confirmă aprecierea generală de către lumea fotografică a calităților seriei D3, dar mai ales a noilor specificații de sensibilitate și reducere a zgomotului, D3s oferind performanțe incredibile la fotografierea în lumină slabă.

Zoom-ul 14-24/2.8 este unanim apreciat ca cel mai performant zoom super-wide luminos existent pentru DSLR-uri, oferind un unghi maxim de fotografiere de 114°
și o calitate a imaginii care o depășește pe cea a majorității obiectivelor fixe în această plajă de focale, recunoscută și prin premiile TIPA și EISA primite imediat după lansare.

Related Posts:

Leave a Reply