Nikon 24-70/2.8

Este zoomul standard profesional propus de Nikon pentru aparatele Full frame, pe care îşi pune într-adevăr în valoare calităţile. Pe aparatele DX are o plajă de focale echivalentă cu 35-105, mai potrivită pentru portrete şi utilizare generală şi mai puţin pentru fotografia de eveniment.

Construcţia este la cele mai înalte standarde, cu un exterior metalic şi protecţie la praf şi umezeală. Calitatea construcţiei este evidentă din dimensiunile şi greutatea de 900g, însă forma este foarte zveltă, permiţând o manipulare uşoară în timpul fotografierii. Se echilibrează bine pe aparate mai grele, eventual prin folosirea unui grip.

Schema optică este complexă, beneficiind de lentile ED, suprafeţe asferice şi de acoperire Nano Crystal Coat, pentru asigurarea unei calităţi excelente a imaginii la toate focalele, începând de la diafragme foarte deschise.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Focalizarea este internă, iar modificarea dimensiunilor la schimbarea distanţei focale se petrece în interiorul parasolarului care este montat pe exteriorul obiectivului, astfel că este invizibilă în utilizare.

Motorul de focalizare este foarte rapid şi precis iar diafragma din 9 lamele rotunjite asigură o redare bună a zonelor neclare. Focala de 70mm la diafragme deschise permite separarea subiectului de fundal în cazul portretelor.

Distanţa minimă de punere la punct permite fotografierea de relativ aproape, ceea ce îi sporeşte versatilitatea.

Filetul de filtre de 77mm este standardul majorităţii obiectivelor profesionale, permiţând economii la achiziţionarea filtrelor.

Obiectivul Nikon 24-70/2.8 poate fi văzut la www.F64.ro

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 24-70 mm
LUMINOZITATE: 2.8
MONTURA: Nikon AF-S
CONSTRUCŢIE: 15 elemente / 11 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 0.38m
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.27x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele rotunjite
FILET FILTRE: 77mm
DIMENSIUNI: 83×133 mm
GREUTATE: 900g
ACCESORII: capace, prs. HB-40, husă CL-M3
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

Leave a Reply