Nikon 16-85/3.5-5.6 VR

Este cel mai performant zoom standard cu stabilizare destinat DSLR-urilor Nikon Format DX.

Construcţia este de o calitate net superioară zoom-urilor mai abordabile, vizibilă prin alegerea materialelor şi o foarte bună precizie a asamblării care minimizează “jocurile” inclusiv când este extins la focala maximă.

Cu o plajă de focale de 5.3x, corespunzătoare cu 24-128mm pe Full frame, şi cu un sistem de stabilizare care dă rezultate până la 4 trepte de expunere, Nikon 16-85 poate fi folosit în cele mai diverse scopuri, de la fotografia de peisaj şi interioare, la evenimente şi portrete.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Dimensiunile, greutatea şi performanţele îl fac foarte potrivit şi pentru fotografia de călătorie, în special pentru fotografii care doresc performanţe superioare superzoomurilor.

Raportul maxim de reproducere de 0.22 permite încadrarea unui câmp de aprox. 11 cm de la o distanţă rezonabilă, ceea ce poate fi de folos în fotografia de aproape fără pretenţii de macrofotografie.

Focalizarea este rapidă şi silenţioasă, asigurată de un motor SWM care permite şi intervenţia manuală, spre deosebire de alte obiective mai “uşoare”.

Diafagma din 7 lamele rotunjite oferă o redare bună a zonelor neclare, cu toate că la 85mm diafragma 5.6 nu este destul de largă pentru o separare netă a subiectului prin efectul profunzimii, cu excepţia fotografierii de aproape.

Calitatea optică este foarte bună, în special după ce se închide o treaptă de diafragma în zona de wide, dar la 85mm este excelentă de la diafragma 5.6.

Obiectivul Nikon 16-85 VR poate fi văzut la www.F64.ro

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 16-85 mm
LUMINOZITATE: 3.5-5.6
MONTURA: Nikon AF-S
CONSTRUCŢIE: 17 elemente / 11 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 0.38m
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.22x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 7 lamele rotunjite
FILET FILTRE: 67mm
DIMENSIUNI: 72×85 mm
GREUTATE: 485g
ACCESORII: capace, prs. HB-39, husă CL-1015
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

Leave a Reply