Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

Adresându-se aparatelor Canon cu factor de crop 1.6x obiectivul este echivalent cu 96mm pe full frame.

Raportul maxim de reproducere este de 1:1, la o distanţă de punere la punct de 20cm., cu o distanţă de lucru de 9cm. Pentru o utilizare mai uşoară, scara de redare este inscripţionată pe scala de punere la punct.

Obiectivul dispune de focalizare complet internă, deci nu îşi modifică dimensiunile în timpul punerii la punct, iar sistemul de lentile flotante asigură o calitate optimă a imaginii de la infinit la distanţa minimă.

Motorul USM permite ajustarea în mod manual a focalizării. Tipic pentru obiectivele macro, focalizarea este mai lentă în comparaţie cu obiectivele obişnuite, iar din păcate, obiectivul nu dispune de limitator de cursă.

Diafragma are 7 lamele şi o deschidere circulară pentru o redare plăcută a zonelor neclare, important atât pentru macrofotografie cât şi pentru portrete.

Obiectivul oferă o calitate excelentă a imaginii încă de la diafragma maximă şi este corectat pentru curbura de câmp, permiţând reproducerea la calitate maximă a subiectelor plane. Lentilele sunt tratate Super Spectra pentru menţinerea contrastului în condiţii dificile de iluminare.

Datorită focalei şi uşurinţei în utilizare, acest obiectiv este potrivit şi pentru fotografia de portret, luminozitatea şi calitatea optică fiind superioară zoom-urilor abordabile.

Canon 60/2.8 este o alegere excelentă, la un preţ interesant, pentru utilizatorii DSLR-urilor Canon care preferă aparatele cu factor de crop 1,6x.

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 60mm, echiv. 96mm
DIAFRAGME: max. 2,8 / min. 32
MONTURA: Canon EF-S
CONSTRUCŢIE: 12 elemente / 8 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 20cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 1:1
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 7 lamele
FILET FILTRE: 52mm
DIMENSIUNI: 73 x 69,8mm
GREUTATE: 335g
ACCESORII INCLUSE: capace
OPŢIONALE: parasolar ET-67B

Related Posts:

Leave a Reply