Canon EF 100mm f/2.8 L IS USM

Construcţia este excelentă, cu un corp din plastic de cea mai bună calitate, montură metalică şi protecţia împotriva prafului şi umezelii caracteristice seriei L de obiective, iar pentru montarea directă pe trepied se poate folosi un adaptor opţional tip D.

Noutatea este sistemul hibrid de stabilizare a imaginii care compensează atât pentru mişcarea unghiulară cât şi pentru mişcările laterale ale aparatului, caracteristice fotografiei macro. Astfel, stabilizarea atinge până la 4 trepte la distanţă mare, 3 trepte la scara de 1:2 şi 2 trepte la 1:1.

Motorul USM de focalizare este silenţios, precis şi mai rapid decât la varianta anterioară, iar limitatorul de focus dispune de 3 poziţii. Inelul de focalizare manuală are un unghi de rotaţie de 150 grade, având o foarte bună precizie la macro, dar o cursă destul de scurtă în zona 1-3m, folosită în fotografia de portret.

Din punct de vedere optic este unul dintre cele mai performante obiective macro existente, atât pe aparate full frame cât şi de format redus, cu o claritate excepţională încă de la deschiderea maximă a diafragmei, unde se pot totuşi observa unele efecte ale aberaţiei cromatice şi ale vignetării.

Distanţa de lucru la scara 1:1 este de aprox. 13cm, dar montarea parasolarului dedicat ET-73 o reduce la doar 5cm.

Cu o calitate optică superbă şi un sistem de stabilizare eficient în zona macrofotografiei, este o alegere excelentă pentru cei care doresc cea mai bună calitate a imaginii indiferent de costul obiectivului.

SPECIFICAŢII:

DISTANŢA FOCALĂ: 100mm
DIAFRAGME: max. 2,8 / min. 32
MONTURA: Canon EF
CONSTRUCŢIE: 15 elemente / 12 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 30cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 1:1
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele rotunjite
FILET FILTRE:67mm
DIMENSIUNI: 78 x 123mm
GREUTATE: 625g
ACCESORII INCLUSE: capace, parasolar, husă
OPŢIONALE: adaptor pentru trepied


Related Posts:

Leave a Reply