Canon 24-105mm f/4L IS

Un zoom standard profesional, aparţinând seriei L, Canon 24-105 prezintă o serie de particularităţi interesante care îl fac unic între ofertele fabricanţilor.

Cu o plajă de focale de 4,3x, considerabilă pentru un zoom de clasă profesională, o luminozitate constantă F:4.0 şi un sistem de stabilizare cu o eficacitate de 3 trepte de expunere, acesta oferă o mare flexibilitate pentru fotografierea majorităţii subiectelor.

Plaja focală îl face foarte potrivit pentru aparatele Full frame, unde 24mm reprezintă un superangular suficient în cele mai multe ocazii, 105mm este focala clasică de portret iar diafragma 4.0 este suficientă pentru a asigura o separare a subiectului de fundal.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Construcţia este caracteristică obiectivelor de serie L, la care nu se fac nici un fel de compromisuri în alegerea materialelor şi calitatea asamblării, obiectivul dispunând şi de protecţie la praf şi umezeală.

Cu o greutate de doar 670 grame, 24-105 se dovedeşte o alegere excelentă şi pentru fotografia de călătorie.

Datorită utilizării sticlei Super UD şi a unor suprafeţe asferice, calitatea imaginilor este remarcabilă, în special având în vedere plaja extinsă de focale, distorsiunea şi aberaţia cromatică fiind bine corectate.

Focalizarea este excelentă datorită motorului USM cu un cuplu foarte mare, care bineînţeles permite şi intervenţia manuală peste AF.

Obiectivul este compatibil cu inelele intermediare Canon EF 12 II şi EF 25 II, cu acesta din urmă doar în zona de teleobiectiv, dar nu şi cu teleconverterele EF 1.4x II şi EF 2.0x II.

Obiectivul Canon 24-105/4 poate fi văzut la www.F64.ro

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 24-105 mm
LUMINOZITATE: 4.0
MONTURA: Canon EF
CONSTRUCŢIE: 18 elemente / 13 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 45cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.23x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 8 lamele rotunjite
FILET FILTRE: 77mm
DIMENSIUNI: 83.5×107 mm
GREUTATE: 670g
ACCESORII: capace, prs. EW-83H, husă LP1219
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

Leave a Reply