Canon 15-85/3.5-5.6 IS

Destinat aparatelor de format redus, zoom-ul Canon 15-85 are o plajă de focale de 5,67x, echivalentă cu 24-136mm pe Full frame, oferind o flexibilitate excelentă în majoritatea situaţiilor de fotografiere.

Designul exterior este nou, cu o finisare texturată care se potriveşte mai bine cu exteriorul DSLR-urilor Canon, iar calitatea generală a construcţiei este caracteristică obiectivelor mai pretenţioase, chiar dacă nu face parte din seria L.

Focalizarea este asigurată de un motor USM performant, care permite intervenţia manuală fără decuplarea AF.

Schema optică este complexă şi cuprinde elemente UD şi asferice, lentilele fiind tratate cu acoperirea Super Spectra pentru performanţe excelente în condiţii dificile de iluminare.

 

Aici puteţi vedea articolul original, apărut în revista FotoClass:
Click pe imagine pentru mărire

 

Sistemul de stabilizare promite un avantaj de până la patru trepte de expunere şi este capabil să detecteze automat mişcarea de panning şi folosirea trepiedului.

Diafragma este formată din 7 lamele rotunjite pentru un efect plăcut în redarea zonelor neclare.

Parasolarul dedicat este opţional, dar recomandat pentru protecţia atât împotriva luminii parazite cât şi pentru protecţia generală a lentilei frontale.

Filetul de filtre este de 72mm, iar obiectivul este compatibil cu inelul intermediar Canon EF12 II dar nu şi cu teleconverterele Canon EF1.4x II and EF2x II.

Canon 15-85 este un zoom extrem de atractiv pentru utilizatorii DSLR-urilor Canon de format redus, prin flexibilitatea extremă cuplată cu sisteme performate AF şi de stabilizare.

Obiectivul Canon 15-85 IS poate fi văzut la www.F64.ro

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 15-85 mm
LUMINOZITATE: 3.5 – 5.6
MONTURA: Canon EF-S
CONSTRUCŢIE: 17 elemente / 12 grupe
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 35cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 0.21x
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 7 lamele rotunjite
FILET FILTRE: 72mm
DIMENSIUNI: 81.6 x 87.5 mm
GREUTATE: 575g
ACCESORII: capace, opţional parasolar EW-78E
INFO: www.f64.ro

Text: Radu Grozescu

Related Posts:

Leave a Reply