FotoClass 7

Click pe imagine pentru mărire

FotoClass 6

Click pe imagine pentru mărire

FotoClass 5

FotoClass 5 se găseşte la www.F64.ro

Click pe imagine pentru mărire

Acest număr al revistei FotoClass cuprinde o serie de review-uri de aparate din care amintim Canon 1D IV realizat de Bogdan Tronac, Sony A450 de Sorin Voicu, Nikon P100 de Dan Pop.

Formatul micro 4/3 dispune deja de un aparat abordabil dar cu caracteristici avansate Olympus E-PL1, iar Nikon a lansat recent un compact performant pentru fotografii pretenţioşi, P7000.

Din categoriile de obiective ne-am oprit asupra zoom-urilor superangulare, din care am ales 12 dintre cele mai interesante modele, atât ”originale” cât şi din oferta fabricanţilor independenţi. Sunt prezentate atât tehnicile de exploatare cât mai eficientă a calităţilor speciale ale obiective cât şi capcanele care trebuie evitate în utilizarea lor.

Dosarul ediţiei este dedicat fotografiei cu flash-uri dedicate şi prezintă tehnicile şi echipamentul necesar pentru fotografierea cu un flash şi cu lumini multiple în diverse situaţii, de la portrete la produse şi evenimente.

Ghidul foto prezintă cardurile de memorie şi dispozitivele mobile pentru descărcarea în teren a imaginilor digitale.

Fotografia de portret în studio este ilustrată de Simion Buia cu imagini dintr-un workshop complet care a tratat, spre mulţumirea participanţilor, de la relaţia cu modelul până la tehnicile de iluminare.

Notele de călătorie sunt semnate de Răzvan Savaliuc care a făcut fotografie subacvatică cu un Canon G10, şi Mugur Mihăiţă care ne descrie un interesant periplu european, realizat folosind exclusiv trenurile.

La realizarea acestei ediţii au colaborat:
Simion Buia, Mugur Mihăiţă, Dan Pop, Răzvan Savaliuc, Bogdan Tronac, Sorin Voicu

Coordonator: Radu Grozescu

Revista Foto Class este un proiect media realizat de F64Studio ©2010 – Toate drepturile rezervate.

ISSN 2068 – 8598


FotoClass 4:

FotoClass 4 se mai găseşte la www.F64.ro

Click pe imagine pentru mărire

Acest număr al revistei FotoClass cuprinde o serie de materiale destinate pasionaţilor de fotografie care doresc să-şi achiziţioneze primul DSLR, începând cu prezentările de aparate entry-level Canon 1000D, Nikon D3000, Sony A230, la care se adaugă zoom-urile standard, acestea fiind primele care captează interesul fotografilor.

Dintre aparatele mirrorless cu obiective interschimbabile care câştigă din ce în ce mai mult teren, atât din zona compactelor cât şi din cea a DSLR-urilor, vă prezentăm noul Samsung NX alături de un review Olympus E-P2 realizat de Cosmin Bumbuţ.

Celor care doresc un aparat versatil şi capabil, în special pentru fotografia de călătorie, dar care nu presupune obiective interschimbabile, le-am pregătit un articol despre modelul bridge Fujifilm Finepix S200EXR.

Dosarul ediţiei este consacrat unui subiect de interes pentru majoritatea fotografilor, redarea culorilor în fotografia digitală, completat cu un articol excelent documentat despre calibrarea monitorului.

Pasionaţii de fotografie wildlife au la dispoziţie un ghid de fotografie de păsări semnat de Bogdan Tronac, cei preocupaţi de still-life, un making of cu Mircea Savu, iar fotografii de studio vor urmări cu plăcere incursiunea într-un worksop de fotografie de nud susţinut de Cosmin Gogu.

La acestea se adaugă notele de călătorie în Antarctica ale exploratorului David Neacşu, însoţite de imagini realizate în condiţii extreme.

La realizarea acestei ediţii au colaborat:
Cosmin Bumbuţ, Marcel Eremia, Cosmin Gogu, Miron Iancu, Ovidiu Iordache, Mugur Mihăiţă, David Neacşu, Mircea Savu, Bogdan Tronac, Sorin Voicu.

Coordonator: Radu Grozescu

Revista Foto Class este un proiect media realizat de F64Studio ©2010 – Toate drepturile rezervate.


FotoClass 3:

FotoClass 3 se mai găseşte eventual la www.F64.ro

Click pe imagine pentru mărire

Primul număr FotoClass din 2010 vă oferă prezentări ale celor mai interesante DSLR-uri apărute în ultimele luni: Canon 7D, Nikon D3s, Sony A850, alături de noul reprezentant al formatului micro 4/3 Panasonic GF-1 și aparatele compact Canon G11 și S90.

Dintre obiective ne-am oprit asupra soluțiilor pentru macrofotografie, prezentând 10 variante compatibile cu principalele monturi DSLR, și asupra teleobiectivelor catadioptrice, recomandate doritorilor de focale mari la prețuri atractive.

Tot în zona tehnicii se încadrează și materialul despre alegerea și utilizarea trepiedelor, unde sunt prezentate 37 de modele din toate categoriile.

Dosarul ediţiei cuprinde pregătirile specifice pentru fotografia de iarnă și precauțiile necesare pentru o experiență fotografică de succes la temperaturi negative, cu materiale separate pentru fotografia hibernală de peisaj, sporturi de iarnă și portrete.

Pentru pasionaţii fotografiei cu aparate rangefinder prezentăm aparatul Zeiss Ikon și seria de obiective Zeiss ZM, în timp ce utilizatorii DSLR-urilor își pot alege obiective din seriile Zeiss ZF, ZE, ZK, ZS.

În rubrica “Making of” îl veți putea vedea pe Cosmin Gogu fotografiind portrete în studio, iar Notele de călătorie îi aparțin lui Brad Florescu, cu imagini din Indonezia.


FotoClass 2:

Click pe imagine pentru mărire

Dedicat fotografiei de călătorie, numărul 2 al revistei Foto Class vă oferă, pe lângă prezentări ale noilor DSLR-uri cu filmare Canon 500D şi Nikon D5000, obiective superzoom, un articol despre Olympus E-P1, iar în zona bridge şi compact Canon SX-1, Nikon P90 şi Samsung WB500.

Pentru amatorii de imagini extreme sunt prezentate camerele foto-video GoPro Hero şi ochelarii de scufundare Liquid Image.

Dosarul ediţiei cuprinde idei pentru portrete şi peisaje, un articol despre fotografia de stradă şi argumente pentru utilizarea în călătorii a unui aparat compact, sau a unui DSLR.

Ghidul de fotografie panoramică este completat de modul de alcătuire a truselor pentru aparate compact, bridge şi DSLR, cu o descriere a accesoriilor necesare pentru o deplasare fotografică de succes.

Pentru pasionaţii fotografiei pe film există articole despre aparatele şi obiectivele Voigtländer şi un ghid de developare a filmelor alb-negru. În ton cu tema centrală a revistei, rubrica Portofoliu prezintă un set de fotografii din Cuba.


FotoClass 1:

Click pe imagine pentru mărire

În primul număr al revistei veţi găsi prezentări de aparate DSLR: Canon 50D, Nikon D300, Olympus E-30, aparatul din clasa compact Canon G10, un material despre alegerea obiectivelor.

Dosarul ediţiei prezintă posibilităţile de iluminare în locaţie cu flash-uri de reportaj şi o serie de accesorii dedicate acestora, iar în rubrica Ghid practic este prezentată fotografia nocturnă urmată de un amplu material dedicat metodelor de curăţare a senzorului la aparatele DSLR.

Cuprinsul este completat de o prezentare a unei şedinţe foto cu Nikon D3x şi de un set de fotografii realizate în Madagascar.