AF-S VR Micro-NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED

Construcţia de nivel profesional, cu exterior metalic, motorul SWM performant, focalizarea complet internă şi stabilizarea optică fac din acest obiectiv unul dintre cele mai voluminoase şi grele din clasa sa.

Calitatea imaginii este excelentă atât la distanţe obişnuite cât şi în zona de macro, planeitatea câmpului este remarcabilă iar distorsiunea insesizabilă.

La scara de reproducere de 1:1 distanţa de lucru este de 14,5cm fără parasolar, corespunzând unei distanţe de punere la punct de 31,4cm.

Obiectivul este compatibil cu teleconverterele Nikon seria TC- E, care pot fi folosite pentru mărirea distanţei de lucru sau pentru obţinerea unor rapoarte mai mari de reproducere.

Sistemul VR menţine claritatea imaginii la timpi de expunere mult mai lungi decât cei utilizabili cu obiective obişnuite, făcându-l foarte potrivit pentru fotografii în lumina existentă. Inelul de punere la punct este generos dimensionat, iar transmisia mişcării la elementele interne se face printr-un sistem de demultiplicare care dublează precizia de focalizare manuală.

Pe aparatele Nikon FX cei 105mm şi diafragma din 9 lamele rotunjite îl fac o alternativă excelentă pentru portrete, mai ales că dispune de limitator de focalizare la 0,5m, iar pe format DX, cu o focală echivalentă de 157mm, poate fi folosit ca teleobiectiv mediu.

Este cel mai performant obiectiv macro pentru utilizatorii de DSLR-uri Nikon, atât format FX cât şi DX, având avantajul unei comportări exemplare şi în fotografia generală.

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 105mm
DIAFRAGME: max. 2,8 / min. 32
MONTURA: Nikon AF
CONSTRUCŢIE: 14elem/12grupe, 1 ED, 1 NC coat
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 31,4cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 1:1
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele rotunjite
FILET FILTRE: 62mm
DIMENSIUNI: 83 x 116mm
GREUTATE: 750g
ACCESORII INCLUSE: capace, parasolar HB-38 şi husă

Related Posts:

Leave a Reply