AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR

Destinat exclusiv DSLR-urilor format DX, noul obiectiv macro Nikon oferă utilizatorilor ultimele tehnologii înglobate într-un obiectiv macro mai mic, uşor şi abordabil decât varianta profesională full frame 105/2.8.

Motorul SWM rapid şi silenţios permite intervenţia manuală fără decuplarea AF iar stabilizarea optică VR II promite posibilitatea de a fotografia din mână la timpi de expunere cu până la 4 trepte mai lungi.

Cu o focală echivalentă cu 127mm pe full frame, obiectivul oferă un raport maxim de reproducere de 1:1 la o distanţă minimă de punere la punct de 28,6cm, distanţa de lucru fiind de 14cm, fără parasolar.

Din punct de vedere optic, prezenţa unei lentile ED asigură corecţia aberaţiei cromatice, oferind o claritate foarte bună, iar tratamentul antireflex SIC menţine contrastul şi evită apariţia imaginilor parazite.

Obiectivul dispune de focalizare complet internă, păstrându-şi dimensiunea în timpul focalizării, ceea ce ajută în cazul folosirii filtrelor de polarizare sau a flash-urilor macro care se prind de montura de filtre. Diafragma circulară din 9 lamele oferă un aspect plăcut zonelor neclare, dar datorită luminozităţii mai reduse separarea subiectului de fundal în cazul portretelor este mai puţin accentuată.

Un obiectiv recomandat pentru utilizatorii Nikon DX, care oferă dotări şi performanţe excelente la un preţ apropiat de obiectivele fabricanţilor independenţi, caracteristicile sale făcându-l foarte potrivit pentru completarea unui zoom standard.

SPECIFICAŢII

DISTANŢA FOCALĂ: 85mm, echiv. 127,5mm
DIAFRAGME: max. 3,5 / min. 32
MONTURA: Nikon AF
CONSTRUCŢIE: 14 elem./10 grupe, 1 lentilă ED
DIST. MIN. DE FOCALIZARE: 28,6cm
RAPORT MAXIM DE REPRODUCERE: 1:1
CONSTRUCŢIE DIAFRAGMĂ: 9 lamele rotunjite
FILET FILTRE: 52mm
DIMENSIUNI: 73 x 98,5mm
GREUTATE: 335g
ACCESORII INCLUSE: capace, parasolar HB-37 şi husă

Related Posts:

Leave a Reply